Biri néni hagymás kiflije
Az élesztőt egy deci langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a tojássárgájával, csipetnyi sóval, a megkelt élesztővel, meg annyi tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjuk. Alaposan kidolgozzuk. Akkor jó, ha hólyagos, és az edény f tovább >>>
Marokkói Zöldségleves
Zöldségeket és a hagymát felkockázzuk és olajban pároljuk 5 percig, majd hozzáadjuk a kockázott tököt, kakukkfüvet és az alaplevet. Letakarjuk és lassú tűzön pároljuk 25-30 percig. Amikor a zöldségek megpuhultak, összeturmixoljuk , visszatesszük a tű tovább >>>
Bögrés mákos, meggyel és pudinggal
A tészta elkészítése: A meggybefőttet lecsepegtetjük. A lisztet, a sütőport és a mákot egy tálba összekeverjük. A tojást az olajjal és cukorral kikeverjük, ezután felváltva belekeverjük a mákos lisztet és a tejet. Kivajazott-lisztezett tepsibe rakjuk tovább >>>
Habos Rafaello krémes
A tojásfehérjét felverjük keményre, folyamatosan hozzáadagoljuk a cukrot, majd a végén finoman hozzákeverjük a 2 evőkanál liszttel elkevert kókuszreszeléket. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon világosra sütjük. (20x30 méretű tepsibe). Vigyázat tovább >>>
Cseresznyés mandulás - marcipános kocka
A tojásokat a tejföllel elkeverjük, majd hozzáadjuk a kétféle cukrot, ezután a sütőporral elkevert lisztet. Jól összekeverjük majd hozzáadjuk a mandulát és legvégül az apróra vágott marcipánt. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a masszát. tovább >>>
Gyömbéres –csokoládés –banános zabkeksz
A száraz hozzávalókat összekavarjuk a reszelt gyömbérrel és a csokoládédarabkákkal. A banánt pépesítjük és hozzákeverjük a száraz alapanyagokhoz, majd hozzáadjuk a tojássárgát is. Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanál segítségével ki halmokat teszünk, tovább >>>
Baconba göngyölt szűzérme
A szűzpecsenyét kb.1-2 cm vastag érmékre szeleteljük, majd bacon szalonna csíkokba göngyöljük, amit fogpiszkálóval rögzítünk. Ügyeljünk arra, hogy a bacon már önmagában sós, tehát a húst ez esetben célszerűbb enyhébben fűszerezni. tovább >>>
Rizses hús gyorsan
A hússzeleteket sózom, borsozom, megszóróm chilis fűszerkeverékkel, majd egyenként kiklopfolom. A tepsi alját olajjal vékonyan megkenem. A hagymát karikára vágom és kirakom vele a tepsi alját. Ezután a rizs kerül bele, egyenletesen terítem szét (n tovább >>>
 
bormagazin   életmód magazin   fűszer  grill receptek  képgaléria   kínai ételek  konyha   leves  pizza   receptek   sajtétel   saláta  sütemény   szárnyas   tea   torta
 
   
 
 
6760 Kistelek,
Kossuth u. 12/a

Tel.: 62/257-995
6760 Kistelek,
Petőfi u. 42.

Tel.: 62/259-123
6120 Kiskunmajsa,
Fő u. 129.

Tel.: 77/483-540